Kepentingan kuasai pasaran gelatin halal - Hisyamuddin, Ayub (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Permintaan terhadap gelatin dalam kehidupan seharian pada masa ini sangat tinggi namun kadar pengeluaran gelain halal yang patuh syariah termasuk di peringkat global adalah terlalu kecil.