UMP sasar program pemerkasaan Khidmat Inovasi Sosial - Mohd. Raizalhilmy, Mohd. Rais (2018)
Pekan, 14 April- Merealisasikan agenda `Memasyarakatkan Teknologi’ melalui Lonjakan Strategik 5 dalam Pelan Strategik Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2016-2020 mensasarkan lebih banyak program pengkomersialan teknologi dan produk akademia UMP bagi memperkasa masyarakat sebagai tanggungjawab sosial korporat (CSR) dan khidmat inovasi komuniti (CSI) universiti ini.