UMP dan BPC kukuh kerjasama - Nur Laila, Afandi (2018)
Kuantan, 23 Februari – Universiti Malaysia Pahang (UMP) terima kunjungan rasmi daripada pihak BASF Petronas Chemical Sdn. Bhd. (BPC) melawat kampus universiti baru-baru ini sebagai lawatan balas oleh Kumpulan Inisiatif Jerman di bawah Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli. BPC yang diwakili oleh Pengarah Operasi, Jan Peter Bredehoeft, Pengarah Keselamatan dan Persekitaran Asia Tenggara, Ismail Abdullah dan Pengurus Kanan Pengurusan Sumber Manusia, Koljit Singh yang disambut oleh Dekan Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA), Prof. Zulkafli Hassan dan Koordinator Inisiatif Jerman FKKSA, Dr.-Ing. Aainaa Izyan Nafsun.