ECRL lahir pekerja mahir teknologi kereta api - UMP, PNC (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) akan melatih dan menawarkan pekerjaan kepada 3,600 penuntut yang lengkap dengan kemahiran teknologi kereta api.