Modul hubungan etnik - Hasmadi, Hassan; Hasnah, Hussiin; Jamal Rizal, Razali; Rohana, Hamzah; Munira, Abdul Razak; Husna, Hashim; Mohamad Azam, Muhd Akhir (Penerbit UMP, 2017)

(untitled)
Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 13 yang maksudnya, “Wahai manusia, Sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa – bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenalmengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling taqwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha mengetahui lagi Maha Mengenal.”