Rahsia kecerdasan spiritual teknik biomaklumbalas - Muhammad Nubli, Abdul Wahab (Penerbit UMP, 2017)

(untitled)
Buku ini ditulis sebagai usaha untuk menambah kefahaman pembaca berkenaan istilah asas dalam Biofeedback dan tatacara pembangunan protokol Biofeedback yang boleh digunakan dalam menangani isupermasalahan jiwa dan tingkahlaku manusia. Aplikasi teknik biofeedback dalam program intervensi perubahan tingkah laku telah terbukti berkesan digunakan di kebanyakan negara Eropah dan Amerika Syarikat. Oleh yang demikian, usaha dalam mengetengahkan penggunaan kaedah Biofeedback ini di Malaysia disesuaikan dengan budaya dan gaya hidup masyarakat Malaysia berdasarkan gabungan aplikasi Biofeedback dan amalan Islam