Pameran Terbesar KPTN `Jom Masuk IPT’ salur maklumat pendidikan - Norhidayah, Mohamad (2018)
Kuantan, 3 Februari- Strategi pelaksanaan Karnival Pendidikan Tinggi Negara ( KPTN) `Jom Masuk IPT’ yang bersifat turun padang mendekati kumpulan sasar di setiap negeri secara langsung membolehkan pelajar dan orang ramai mengetahui maklumat yang tepat mengenai peluang pendidikan tinggi dan latihan kemahiran yang sesuai untuk pendidikan tinggi mereka. Karnival mendapat sambutan ramai apabila lebih 25 ribu pengunjung hadir mendapatkan informasi terkini pengajian sepanjang dua hari penganjuran di Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Gambang.