1000 mahasiswa meriahkan Larian Jom Masuk IPT - Norhidayah, Mohamad (2018)
Kuantan, 3 Mac – Lebih 1000 orang dalam kalangan mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan komuniti setempat memeriahkan Larian Jom Masuk IPT bersempena Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) anjuran Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dan UMP baru-baru ini yang berlangsung di UMP Gambang.