Perintis pertama PLKI –ECRL tamat latihan, tingkat pekerja industri - Norhidayah, Mohamad (2018)
Kota Bharu, 5 Februari- Seramai 136 pelatih yang merupakan pemegang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) yang telah menjalani latihan Program Latihan Kemahiran Industri ECRL (PLKI- ECRL) di Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Bachok Kelantan dan Akademi Binaan Malaysia (ABM) dirai dalam Majlis Ramah Mesra Pelatih PLKI- ECRL anjuran Malaysia Rail Link Sdn. Bhd (MRL) yang berlangsung di Hotel Perdana Kota Bharu Kelantan. Mereka ini telah berjaya menamatkan latihan sebagai pekerja mahir dan akan bekerja sebagai pengkonkrit, pekerja acuan konkrit, pelentur bar, pengendali ekskavator hidraulik, pengendali wheel loader dan penguji.