Simposium himpun pakar kejuruteraan pembuatan - Mohd Khairulnazri, Saidi (2018)
Pekan, 29 Januari- Penganjuran Symposium on Intelligent Manufacturing and Mechatronics (SympoSIMM 2018) bertemakan ‘Strengthening Innovations Towards Industry 4.0’ baru-baru ini disertai lebih 60 orang peserta yang terdiri daripada penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP), Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UteM), Universiti Sains Malaysia (USM), Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Universiti Teknologi Petronas (UTP) dan Multimedia Universiti (MMU). Program hasil kerjasama daripada Fakulti Kejuruteraan Pembuatan UMP dan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan, UTeM ini bertujuan sebagai platfom bagi pertukaran ilmu, maklumat dan percambahan idea antara ahli-ahli pakar kejuruteraan pembuatan dari kalangan akademia dan sektor industri.Menurut Pengerusi SympoSIMM ini, Dr. Zamzuri Hamedon, penganjuran simposium ini sudah pastinya mempunyai nilai tersendiri dan menjadi tanda aras yang berkesan untuk UMP mencipta nama didalam bidang kejuruteraan pembuatan di samping dapat meningkatkan kerjasama antara UMP dan UTeM dengan lebih efisien.