UMP buka peluang lepasan diploma atau setaraf sambung pengajian - Nor Salwana, Mohammad Idris (2018)
Kuantan, 9 Februari – Seramai 275 pelajar lepasan diploma atau setaraf mula mendaftar ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi mengikuti pengajian Ijazah Sarjana Muda dalam bidang kejuruteraan dan teknologi pada hari pendaftaran pelajar baharu bertempat di Dewan Astaka UMP Gambang dan Pekan serentak semalam.