UMP jalin kerjasama dalam industri gelatin halal - UMP, PNC (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) komited meneroka prospek pengembangan industri gelatin halal dengan kepakaran penyelidikan saintifik dan syariah yang dimilikinya sama ada daripada sektor swasta atau awam.