UMP Advanced tawar dua program baharu - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerusi anak syarikatnya, UMP Advanced bakal menawarkan dua program pengajian baharu kepada orang ramai, terutama pekerja yang ingin menyambung pengajian ke tahap lebih tinggi. Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) UMP, Prof Datuk Dr Rosli Mohd Yunus, berkata dua program baharu berkenaan adalah Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan (Elektrikal) dan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan (Pembuatan).