Tak wajar ambil peperiksaan badan profesional perakaunan - UMP, PNC (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2018)
KUANTAN: Mesyuarat Jawatankuasa Naib Canselor/Rektor Universiti Awam menyifatkan resolusi Jawatankuasa Memperkukuh Profesion Perakaunan (CSAP) yang mahu graduan perakaunan mengmabil peperiksaan daripada badan profesional perakaunan sebelum boleh menjadi akauntan bertauliah adalah tidak wajar.