UMP dan MRL buka pencalonan ambilan kedua pelatih PLKI- ECRL - Nur Laila, Afandi (2018)
Kuantan, 9 Januari – Seramai 700 orang daripada mereka yang mempunyai sijil kemahiran dan graduan diploma serta sarjana muda dari pelbagai institusi pendidikan tinggi di seluruh negara bakal ditawarkan penempatan mengikuti Program Latihan Kemahiran Industri ECRL (PLKI-ECRL) setelah berjaya dalam sesi pemilihan yang dijalankan pihak Syarikat Malaysian Rail Link MRL) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada tahun ini.