UMP bakal jalin kerjasama dengan universiti Thailand - Siti Sarah, Mohamad Rajimi (2018)
Kuantan, 19 Januari – Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal jalin kerjasama dengan universiti di Thailand hasil kunjungan hormat delegasi Thailand yang diketuai oleh Duta Besar Thailand, H.E Damrong Kraikruan bersama wakil Silpakorn University Thailand, Moorkarpa Deeraksa dan Amornrat Benarlee yang mewakili Maejo University Thailand ke UMP Gambang baru-baru ini.