UMP lancar aplikasi kesan sijil palsu - UMP, PNC (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) semalam melancarkan dua aplikasi menggunakan teknologi 'blockchain' yang akan memanfaatkan pelajar, kakitangan, alumni dan bakal majikan graduan universiti awam berkenaan.