Program Penanaman Pokok UMP Jabatan Perhutanan Negeri Pahang - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Program penanaman pokok ini merupakan sebagian daripada inisiatif strategik Universiti ini bukan sahaja untuk memenuhi kriteria penilaian UI GreenMetric, tetapi lebih utama merupakan sumbangan UMP ke arah usaha penghijauan persekitaran dan pemeliharaan alam sekitar.