Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Jasa Dikenang 2016 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Dalam kesederhanaannya, majlis ini begitu bermakna dalam konteks manifestasi penghargaan ikhlas pihak pengurusan UMP terhadap warga kerjanya yang komited menyumbangkan tenaga sebagai penjawat awam sehinggalah tiba saatnya bagi mereka untuk meninggalkan perkhidmatan sebagai pesara.