Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Perasmian Penutup Seminar Kor SISPA Kali Ke 5 Tahun 2016 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Kerjasama antara institusi-institusi pendidikan tinggi dan pihak APM menerusi inisiatif seminar seumpama ini memberi manfaat yang tidak sedikit dalam konteks jaringan strategik organisasi dan mobilisasi warga pendidikan tinggi dalam pelbagai program kesukarelawanan khususnya yang berkaitan dengan khidmat sokongan operasi dan pengurusan bencana.