Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Ucapan Naib Canselor Sesi Kelima Majlis Konvokesyen Ke 11 UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Justeru, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua 325 graduan dari Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli, Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam, Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian, Fakulti Kejuruteraan Elektrik & Elektronik dan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal yang telah menerima diploma masing-masing sebentar tadi.