Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Ucapan Naib Canselor Sesi Ketiga Majlis Konvokesyen Ke 11 UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Justeru, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua 722 graduan dari Fakulti Kejuruteraan Elektrik & Elektronik, Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli, Fakulti Pengurusan Industri dan Fakulti Sains & Teknologi Industri yang diijazahkan sebentar tadi.