Rahsia graduan cemerlang - Nur Laila, Afandi (2017)
Kuantan, 17 November – Minat dalam berorganisasi dan aktif terhadap aktiviti ko-kurikulum antara penyumbang utama kecemerlangan bagi graduan Universiti Malaysia Pahang (UMP), Nurul Akma Mohamad Rani, 23, yang terpilih sebagai penerima Anugerah Profesor Dato’ Dr Mashitah Mohd Yusoff pada Majlis Konvokesyen UMP kali ke-12 baru-baru ini. Anak ke enam daripada sepuluh orang adik beradik ini berkata, minatnya itu mengajar dirinya supaya bijak dalam sistem pengurusan masa. Beliau pernah memegang jawatan Exco Keusahawanan Perwakilan Kolej Kediaman (PEKA 3) Sesi 2013/2014 dan Sesi 2015/2016.