UMP memasyarakatkan teknologi di Tammalang Hilir Satun - Nur Laila, Afandi (2017)

(untitled)
Merealisasikan hasrat memasyarakatkan teknologi, Universiti Malaysia Pahang (UMP) membawa kepakaran ke lapangan dengan memasang tiga lampu solar menerangi tiga jeti di Kampung Tammalang Hilir Satun Thailand sempena Program Misi Kemanusiaan We Love We Care. Program anjuran Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Pejabat Naib Canselor dan Persatuan Wanita UMP(Matahari) ini memberi peluang kepada peserta untuk tinggal bersama keluarga angkat, mengenali lebih dekat corak kehidupan, adat resam dan budaya masyarakat di Tammalang. Hadir merasmikan majlis, Kolonol Pansawat Malarat, Internal Security Operation Wilayah Satun yang hadir mewakili Gabenor Satun, Pendaftar UMP, Abd Hamid Majid,Penghulu Kg.Tammalang Nasir Dinman dan Ketua Pegawai Eksekutif, SAO Tammalang, Chainan Longsama.