Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Persembahan Ucapan Naib Canselor Sesi Pertama Majlis Konvokesyen Ke 11 UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Patik juga ingin menjunjung kasih atas limpah perkenan Kebawah Duli Tuanku mengurniakan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah (Kejuruteraan Automotif) kepada Yang Berbahagia Datuk Aminar Rashid Salleh dan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah (Kejuruteraan Mekatronik) kepada Profesor Dr. Karl -Heinz-Meisel sebentar tadi.