Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Santapan Malam Sempena Majlis Konvokesyen Ke 11 UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Sukacita patik menyembah maklum ke sisi pengetahuan Tuanku bahawa seramai 2,465 graduan akan menerima ijazah dan diploma masing-masing dalam lima sesi Majlis Konvokesyen Ke-11 yang akan bermula pada hari esok dan berakhir pada hari Isnin, 20 November 2016. Daripada jumlah tersebut, seramai 43 orang merupakan graduan Doktor Falsafah, 144 orang graduan Sarjana, 54 orang graduan Sarjana Eksekutif, 1,615 orang graduan Sarjana Muda dan 321 orang graduan Diploma.