Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Perasmian Expoconvo 2016 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Perasmian Expoconvo 2016 ini turut menandakan bahawa detik yang ditunggu-tunggu para graduan iaitu Majlis Konvokesyen Ke-11 semakin hampir. Majlis Konvokesyen Ke-11 UMP akan berlangsung selama tiga hari mulai pada 19 November hingga 21 November 2016.