Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Tamat Latihan Program Kemahiran dan Keusahawanan Empower ECER - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Jalinan kerjasama erat antara UMP dan ECERDC ini telah menunjukkan perkembangan yang amat positif sejak tahun 2010 melalui penglibatan anak syarikat Universiti ini iaitu UAE Advanced Education Sdn Bhd dan juga Persatuan Wanita UMP atau MATAHARI.