UMP tawar bantuan skim penyelidikan - Meor, Ahmad; Nasriin Rizal , Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Bagi menarik kemasukan lebih ramai pelajar pascasiswazah dan menjaga kebajikan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menawarkan dua skim bantuan kewangan kepada mereka yang layak serta cemerlang dalam pelajaran dan penyelidikan.