UMP pasang panel solar di Thailand - Nurul Nadira, Shaari (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) baru-baru ini melakukan misi kemasyarakatan ke Kampung Tammalang Hilir Satun, Thailand, membabitkan penggunaan teknologi solar dan hijau.