UMP guna kepakaranan bantu penduduk Satun - Zamzurina, Ahmad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meneruskan misi kemanusiaanya di Satun, Thailand dengan berkongsi kepakaran memasang tiga buah lampu solar di tiga jeti Kampung Tammalang Hilir di daerah itu baru-baru ini.