Konsep derma RM1 bina masjid UMP kampus Pekan - UMP, PNC (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Kuantan: Hanya dengan serendah RM1, orang ramai boleh menyumbang bagi pembinaan masjid kampus utama Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Kuala Pahang, Pekan menerusi konsep wakaf.