Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Perasmian Sukan Antara Fakulti UMP 2016 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Sukan Antara Fakulti ini telah memasuki edisi 2016 diadakan ini akan melakar sejarah dan memahat bukti komitmen kita terhadap perkembangan sukan di UMP. Ini adalah wadah kita bagi meningkatkan penglibatan para atlet dalam menyumbangkan nama universiti di peringkat kebangsaan mahupun antarabangsa