Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan & Mengangkat Sumpah Jawatan Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2016 2017 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Terlebih dahulu, saya ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada para ahli Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2016/2017 atas mandat yang telah diberikan kepada anda oleh warga mahasiswa UMP melalui proses pemilihan pada 29 September 2016 yang lalu.