Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Penyerahan Sumbangan Van Jenazah Daripada DRB HICOM Berhad Kepada UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Majlis ini sesungguhnya merupakan satu manifestasi jaringan kerjasama yang mesra lagi erat antara Universiti ini dengan DRB-HICOM Berhad. Tidak hanya kerjasama ini terhad tatkala Pengerusi DRB-HICOM Berhad, Brigadier Jeneral Tan Sri Dato’ Sri (Dr) Haji Mohd Khamil Jamil menjadi Pro-Canselor UMP, namun penglibatan kedua-dua organisasi ini dalam pelbagai kolaborasi akademik dan penyelidikan turut menyumbang kepada kemesraan hubungan tersebut.