UMP anjur program ubah wajah Kuala Pahang - UMP, PNC (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Pekan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjadi universiti awam pertama terbabit secara langsung dalam pembangunan infrastruktur, sosioekonomi dan transformasi minda sesebuah perkampungan menerusi projek Universiti Komuniti.