Tengku Abdullah dianugerah Ijazah Kehormat Doktor Pengurusan UMP - UMP, PNC (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Pengurusan kepada Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah pada Majlis Konvokesyen Ke-12, sebagai pengiktirafan kewibawaan dan kepimpinan baginda.