Tengku Abdullah dianugerah Ijazah Kehormat UMP - Mohd Saiful, Mohd Sahak (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Seramai 2,845 graduan telah menerima ijazah dan diploma masing-masing merangkumi pelbagai peringkat pengajian iaitu ijazah doktor falsafah (PHD), sarjana, sarjana muda dan diploma pada Majlis Konvokesyen UMP kali Ke-12 yang berlangsung selama tiga hari, bermula 18 November lalu di dewan Kompleks Sukan UMP, Kampus Gambang di Kuantan, Pahang.