Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Anugerah Cendekia Bitara 2015 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2015)
Memasuki tahun kelapan dalam edisi penganjurannya, Majlis Anugerah Cendekia Bitara terus mengekalkan prestijnya sebagai medan pengiktirafan buat warga kerja Universiti ini, khasnya dalam kalangan akademia yang telah mencapai kejayaan yang terbilang dalam lapangan penyelidikan, inovasi, pengkomersialan dan penerbitan.