Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Perasmian Hari Kualiti & Inovasi 2016 - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Sebagai sebuah acara tahunan Universiti, sambutan Hari Kualiti & Inovasi berfungsi sebagai medan pengiktirafan kepada warga kerja dan pusat tanggungjawab yang telah membuktikan kecemerlangan perkhidmatan mereka dalam pelbagai lapangan.