Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman Antara UMP, Institut Sukan Negara dan SilTerra Malaysia Sdn Bhd - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Pemeteraian persefahaman antara UMP dan ISN serta Silterra pada pagi ini membuka lembaran baharu yang bermakna, bukan sahaja dalam konteks hubungan kedua-dua institusi ini sebagai agensi kerajaan, tetapi lebih menjurus kepada kolaborasi strategik dalam lapangan penyelidikan bagi manfaat bersama.