UMP terus cemerlang - Zamzurina, Ahmad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Dalam usia 15 tahun kewujudannya, Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus mengorak langkah menuju kecemerlangan dengan menetapkan sasaran lima lonjakan strategik iaitu Keunggulan Akademik, Kelestarian Kewangan, Keunggulan Penyelidikan dan lnovasi, Kemampanan Sosioekonomi dan Persekitaran serta Keunggulan Jenama yang mendasari pelaksanaan Pelan Strategik UMP 2016-2020.