Perpustakaan Digital pupuk minat membaca - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Perpustakaan Digital bagi menggalakkan dan memupuk minat membaca serta menambah ilmu pengetahuan dalam kalangan warga universiti itu dan masyarakat setempat.