Anak pasangan tukang jahit terima anugerah emas - Siti Sarah, Mohamad Rajimi (2017)
Hasil daripada persediaan sejak awal semester dan fokus kepada subjek di dalam kelas, menjadi kunci kejayaan penerima anugerah Pingat Emas Universiti, Lum Shirley, 24, dari Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (FKP).Graduan Lum yang memperolehi Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) pada pengajiannya sepanjang empat tahun di UMP, berjaya menyondang jawatan sebagai Jurutera Pembangunan dan Penyelidikan di Daikin (M) Sdn.Bhd. sejak Julai lalu.“Menyedari subjek yang perlu dihadapi pada setiap semester agak berat, saya membuat persiapan lebih awal bagi mengelakkan kesukaran yang akan dihadapi. Saya akan berusaha untuk menyiapkan tugasan yang diberikan secepat yang mungkin.“Saya juga fokus terhadap apa yang diajar pensyarah di dalam kelas, jika ada masalah yang tidak dapat diselesaikan, saya tidak malu untuk bertanya kepada rakan-rakan dan pensyarah berkenaan serta meminta mereka mengajar saya supaya lebih faham terhadap perkara tersebut,” kata anak bongsu dari tiga beradik ini.