Teroka bidang sains bersama ‘Street Science’ - Nadira Hana, Abdul Hamid (2017)
Kemeriahan Majlis Konvokesyen Ke-12 Universiti Malaysia Pahang diserikan lagi dengan aktiviti Street Science yang melibatkan pelajar-pelajar sekolah rendah sekitar Kuantan. Aktiviti yang diadakan bersempena Expoconvo’17 ini dianjurkan oleh Galeri UMP dengan kerjasama Science, Industry and Technology Expert Society (SCITEXS) daripada Fakulti Sains & Pengurusan Industri. Antara aktiviti yang dijalankan adalah Buih Api, Buzz Wire, Kinetic Sand, Board Game, Math Race dan Mud Magic.