17 graduan UMP pelatih ECRL - Norhidayah, Mohamad (2017)
Seramai 17 orang graduan yang bergraduasi di Universiti Malaysia Pahang (UMP) hari ini merupakan sebahagian pelatih Program Latihan Kemahiran Industri ECRL (PLKI-ECRL) yang sedang mengikuti latihan di UMP Gambang. Program tersebut merupakan kerjasama UMP dengan Syarikat Malaysian Rail Link (MRL) dan Syarikat China Communications Construction (ECRL) Sdn.Bhd. (CCCC) dalam pelaksanaan bagi melahirkan lebih ramai yang tenaga mahir dalam industri rel.