Pertandingan Hackathon pupuk minat pelajar sekolah minat STEM - Mohd Raizalhilmy, Mohd Rais (2017)
Selaras dengan komitmen Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam memasyarakatkan teknologi, penganjuran program berasaskan pendidikan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) antara aktiviti yang menjadi keutamaan untuk dijalankan bersama komuniti di sekitar negeri Pahang.