UMP tingkat kesedaran bahaya asbestos untuk pelajar sekolah - Norhidayah, Mohamad (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) hari ini melakukan kerja-kerja berkaitan menyapu bahan coating ke atas atap asbestos di SK Indera Shahbandar Pekan sumbangan Syarikat Eco24 Jepun sempena Program CSR Rasa Kasih UMP dan ECO24. Terdapat banyak asbestos digunakan pada struktur bangunan dan sebagainya di sekolah-sekolah di Malaysia. SK Indera Shahbandar merupakan sekolah pertama yang terpilih untuk menerima sumbangan ECO24 dalam bentuk material ‘coating’ yang digunakan untuk menyalut atap asbestos di kawasan sekolah ini.