Program UMP Kompeten naik taraf kemahiran warga industri - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Belia dalam sektor industri wajar merebut peluang menyambung pengajian ke program yang ditawarkan di UMP Advanced bagi memberi nilai tambah ilmu serta kemahiran masing-masing.