Kempen satu rumah satu kebun cetus aktiviti sihat - UMP, PNC (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2017)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Taman Mutiara Perdana Sungai Karang Darat, mengadakan kempen kesedaran alam sekitar dengan menganjurkan aktiviti satu rumah satu kebun yang pertama di negeri ini.